Kundaliiniflow & Yin Tonics®

Jooga on kulkenut matkassani lähes 10 vuotta, ja 2018 valmistuin kundaliinijoogaohjaajaksi (KRI). Joogan ikiaikaiset harjoitukset ovat ohjanneet minua lähemmäksi itseäni sekä kohtaamaan elämää myötätuntoisemmin kaikilla tasoilla. Ohjaan lempeän feminiinisellä otteella tieteellisen tiedon, joogafilosofian ja intuitiivisen ymmärrykseni kautta siitä, mitä olen tähän mennessä oppinut.

Mielenkiintoni yin-joogan rauhoittumiseen ja elpymiseen tähtäävästä harjoituksesta johdatti minut hoidollisen Yin Tonics® -yin-jooga kokonaisuuden pariin. Kävin Yin Tonics® -ohjaajakoulutuksen Villa Mandalassa elokuussa 2021. 

Kundaliiniflow -tunti on intuitiivinen yhdistelmä kundaliinijoogaperinteen eri harjoituksia. Kundaliini tarkoittaa tietoisuudesta kumpuavaa luovaa voimaa – elämänenergiaa.

 

Kundaliiniflow tarjoaa mahdollisuuden tulla oman itsesi äärelle tarkastelemaan kehon ja mielen tuntemuksia fyysisten asanoiden, hengitysharjoitusten, meditaation ja rentoutumisen kautta. Harjoituksiin kuuluu lisäksi erilaiset mudrat (käsien asennot), dhristit (katseen kohdistamiset) ja bandhat (kehon lukot), jotka aktivoivat hermopäätteitä ja vaikuttavat kehon energia- ja nestekiertoon. 

 

Tunneilla käytetään myös mantrojen hoitavaa äänivärähtelyä, joka ulottuu akupisteiden kautta koko kehon umpirauhasjärjestelmään asti. Mantrojen merkitykset ovat universaaleja ja ne auttavat mieltä keskittymään. Hengitys on harjoituksen ytimessä ja siihen keskitytään erilaisin tekniikoin läpi harjoituksen. Harjoitus vahvistaa ja tasapainottaa keskushermostoa sekä umpirauhasjärjestelmää selkeyttäen mieltä. Loppurentoutuksen aikana saat nauttia gongin puhdistavasta ja rauhoittavasta äänivärähtelystä.

 

Säännöllinen harjoittelu tasaa tunne-elämää lisäten elinvoimaa, itsetuntemusta sekä läsnäoloa. Jo ensimmäisen harjoituskerran jälkeen voit tuntea olevasi tietoisempi ja tasapainoisempi. Jokainen tunti on yksilöllinen, etkä tarvitse aiempaa kokemusta joogasta.

Jos kehossasi on haastavia tai akuutteja tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia, vammoja tai olet raskaana (yli 4. kk), kerrothan niistä minulle etukäteen, jotta voin mahdollisesti muokata harjoitusta sinulle sopivaksi. Tarvittaessa keskustele harjoituksen sopivuudesta lääkärisi kanssa.

Eko-Kampaamo-Katinka-Tampere-Jooga-Tunne
Katinka_joogahuone.jpg

Yin Tonics® – Yin-joogan uusi taso

 

Yintonics -sarja on hieno itsehoitokokonaisuus restoratiivisia eli palauttavia yin-asentoja(meridiaanivenytyksiä), akupainantaa(guashaa), keskittymisharjoituksia sekä erilaisia pranayamoja(hengitysharjoituksia). 

Sarjoissa yhdistyy kiinalainen lääketiede, joogafilosofia, taolainen perinne ja hathajooga, mutta pidemmälle vietynä kuin perinteisessä yinjoogassa. Kuhunkin Yintonics -sarjaan on poimittu teeman mukaisesti hoidollisesti yhteensopivien meridiaanijoukkojen, sisäelinten, akupisteiden sekä kiinalaisten ja intialaisten tonifiointitekniikoiden kokonaisuuksia, joilla voidaan sanoa olevan hoidollisia ja terveydellisiä vaikutuksia.

 

Yintonics -sarjat nimensä mukaisesti tonifioivat eli vahvistavat ja tukevat keho-mielen vireystilaa. Harjoitukset vastaavat etenkin stressaantuneiden ja palautumisvajeesta kärsivien tarpeisiin rauhoittaen keho-mielen erilaisia epätasapainotiloja.

 

Ensimmäiset Yintonics -opettajat valmistuivat syyskuussa 2020. Omaan koulutukseeni kuuluivat Yin Tonics® -sarjat liittyen elinvoiman vahvistamiseen, palautumiseen ja ruuansulatukseen. Tunnille osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta joogasta, vain avointa mieltä tulla kokemaan harjoituksen voima ja viisaus. 

Eko-Kampaamo-Katinka-Tampere-Oksa-Logo-r
YinTonics_web.jpg

Kundaliiniflow & gong-rentoutus
75min
17€ per hlö
(4-6 hengen ryhmä)

Yin Tonics® & äänikylpy
2h
35€ per hlö
(4-5 hengen ryhmä)

Tällä hetkellä tunteja vain yksityisryhmille. Kerro toiveesi: info@ekokampaamokatinka.fi