top of page
purentalihashieronta_purenta_bruksismi_hieronta_hieroja_tampere_kaleva_kehonhuolto_kaisajarvinen_rentoutuminen_palautuminen_kivunhoito

Päänsärkyä, kasvoalueen kiputiloja, huimausta, tinnitusta?

Purentalihashieronnalla voidaan helpottaa pään ja leukojen alueen särkyä.
Hampaiden narskuttelu öisin ja purentalihasten jännittäminen päivisin aiheuttavat monille pään ja leukojen alueen särkyä.
Jos narskuttelu eli bruksaus on runsasta yöllä, leuat tuntuvat usein aamulla jäykiltä ja kipeiltä.

Yliaktiiviset puremalihakset voivat aiheuttaa huimausta, korvakipua ja hartioiden jäykkyyttä. Muita oireita voi olla näön häiriöt, kivut silmän takana, palan tunne kurkussa, suun rajoittunut avautuminen ja kipu leukanivelessä. Lievä bruksismi ja purentalihasten jännittäminen on hyvin yleistä. Vaikeasta narskuttelusta ja sen seurauksista kärsii noin joka kymmenes.

Varsinkin akuutissa vaiheessa käsittelystä voi olla paljon apua kasvojen- ja leuanalueen kiputiloihin, korvan oireiluun sekä päänsärkyjen hoitoon. Pään ja suun alueen lihasten käsittely vapauttaa myös äänentuottoa sekä hengitystä.

6A5FA344-5712-4D90-84EA-0B26031E61B5.jpeg
DC94EE94-8EB7-46B4-9D5C-789B6777F226.jpeg

Hoito aloitetaan niska-hartiaseudun ja pään alueen käsittelyllä.

 

Sitten käsitellään kaulan seutu, suunpohja, kasvot ulkopuolelta ja suun sisältä. Purentalihasten hieronta tehdään aina pehmein liikkein. Pahimmat kireydet löytyvät usein suun sisältä. Hieronnan aikana lihasten tonus eli jänteys pehmenee ja kudoksen aineenvaihdunta vilkastuu.

Purentalihasten rentoutta voi ylläpitää harjoitteilla.

Usein purentalihasten jännitystilan purkaminen vaatii enemmän kuin yhden käynnin. 2–4 käyntiä alkuvaiheessa saattaa riittää, myöhemmin hoitoa voi ylläpitää harvemmin. Hoidon lopuksi saat ohjeet kotiharjoitteluun, joka edesauttaa puremalihasten ja hermoston rentouttamista jatkossa.

Hinnasto

Purentalihashieronta
45 min..................... 49€
60 min.................... 59
75 min...................... 67

90 min.................... 78

IMG_5589.JPG
bottom of page